Wie zijn wij?

Escolum is een groot en gezellig gemengd koor uit Elsloo. Onder leiding van dirigent Mischa Hendriks en onder begeleiding van een kwalitatief hoogstaand combo waar wij enorm trots op zijn, brengen wij nummers uit de popmuziek die niet altijd even voor de hand liggen. Zowel tijdens het uitzoeken van ons repertoire als tijdens het schrijven van de arrangementen (door onze dirigent Mischa) proberen we buiten de lijntjes te denken. Niet voor niets droeg een van onze grote concerten ook de naam “Buiten de lijntjes” (2012).

Escolum is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Onze goede balans tussen hard werken en gezelligheid speelt daarin een belangrijke rol. Inmiddels bestaat Escolum uit ongeveer 60 leden van alle leeftijden. Het koor is verdeeld in verschillende stemgroepen, namelijk: sopranen, mezzosopranen, alten, tenoren en bassen.

Ons hoofddoel is plezier beleven aan het zingen en onze passie met elkaar delen. Maar we werken ook hard om muziekliefhebbers van spetterende en indrukwekkende optredens te voorzien. We organiseren regelmatig zelf (jubileum)concerten of werken samen met andere koren of muziekverenigingen. Daarnaast zingen we o.a. tijdens (huwelijks-)missen en kerstvieringen. Naast optredens in onze eigen regio of land, gaat Escolum ook wel eens op reis. Zo gingen we in 2019 nog op concertreis naar Praag, waar we een concert gaven in samenwerking met het International Choir of Prague (ICP) en de stad onveilig maakten.

Escolum werd opgericht in 1972. Dat betekent dat we dit jaar 50 jaar (ja, dat lees je goed) bestaan! Elke vijf jaar vieren we dit met een jubileumconcert. Ons laatste jubileum vond plaats in 2017 (45 jaar), waarbij we het Maaslandcentrum in Elsloo voor een avondje omtoverden tot een circus. In het voorjaar van 2023 staat ons 50-jarig jubileum op de planning en de eerste voorbereidingen zijn al gestart. Het thema van deze avond blijft nog even geheim!