Popkoor The Young Ones

Popkoor The Young Ones is een koor voor kinderen tussen de 9 en 18 jaar. Het koor bestaat momenteel uit ongeveer 20 kinderen en staat onder muzikale leiding van Laura Janssen.

Tijdens de repetities worden diverse popnummers gezongen en geoefend en werken we naar een prachtig repertoire bestaande uit geweldige nummers. Ook worden de kinderen uitgedaagd om uit hun “comfort zone” te stappen. Zo zingen we wel eens liedjes in een onbekende taal en zingen we veel meerstemmig. De kinderen leren zangtechniek, uitstraling en zelfvertrouwen maar vooral genieten ze van het gezamenlijk zingen.

Af en toe verzorgen we, al dan niet samen met popkoor Escolum, een optreden. En natuurlijk kunnen ook met enige regelmaat activiteiten zoals een spellenavond of kampweekend niet ontbreken.

Repetities

We repeteren op dinsdagavond in de kelder van het Maaslandcentrum in Elsloo. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen voldoende uitgedaagd worden, is de repetitie opgedeeld in twee groepen en drie delen:

18:30 – 19:00u | Repetitie voor alle kinderen jonger dan 12 jaar. Oudere kinderen mogen hier bij aansluiten als ze dat leuk vinden, maar de kinderen krijgen specifieke repetitie en les passend bij het niveau.

19:00 – 19:30u | Repetitie voor alle kinderen. Samen nemen we alle nummers door en bereiden we ons voor op optredens.

19:30 – 20:00u | Repetitie voor kinderen vanaf 12 jaar. Hier worden moeilijkere nummers gezongen en technieken zoals meerstemmigheid geoefend.

Onze dirigente

“Van kleins af aan ligt mijn passie al bij de muziek.  Ik ben inmiddels afgestudeerd aan het conservatorium in Maastricht, de opleiding Docent Muziek. Sinds een paar jaar heb ik de eer om dit leuke koor te mogen begeleiden. Ons koor bestaat uit een groep zeer enthousiaste kinderen die stuk voor stuk houden van muziek maken en die ongelofelijk leergierig zijn. In die repetities die ik geef, leg ik vooral de nadruk op uitstraling. Wat zingen we eigenlijk? Hoe kunnen we dat laten zien? Ook vind ik het heel erg belangrijk dat ieder kind zich veilig en prettig voelt binnen het koor. Iedereen telt mee en iedereen draagt bij aan de gezellige sfeer want zingen doe je samen.” – Laura Janssen

Interesse?

  • Staat jouw kind ook elke avond met de haarborstel voor de spiegel te zingen?
  • Speelt jouw kind graag een instrument?
  • Groeit jouw kind van een muzikale bezigheid in groepsverband?

Mail naar p.thomassen@meeer.nu voor de mogelijkheden, of bel +31 6 22 57 70 48.

Heb je dit artikel gelezen maar ben je te oud voor dit koor? Kijk dan eens bij ons koor voor volwassenen: Popkoor Escolum.