Onze werkwijze

Lid worden

Heb jij enige zangervaring en interesse om lid te worden? Neem dan contact met ons op. We nodigen je dan uit om naar onze repetitie te komen luisteren en een eerste stemtest te doen. Hiermee bepalen we bij welke stemgroep je het beste past. Na enkele repetities doen we een tweede stemtest. We beoordelen of het je lukt om de partijen te volgen en of jij van toegevoegde waarde zou kunnen zijn binnen ons koor. Leg je de tweede stemtest met goed gevolg af, dan wordt je definitief lid van onze vereniging.

Repeteren

We repeteren iedere dinsdagavond van 20:15 tot 22:30 in de kelder van het Maaslandcentrum. Halverwege de repetitie nemen we een korte pauze om onze stemmen te smeren aan onze bar of om gezellig bij te kletsen. We werken met bardiensten, dus iedere week zijn weer andere leden aan de beurt om ons van een drankje te voorzien.

We werken naast partijen ook met oefenversies. Voor de meeste nummers heeft onze dirigent oefenversies ingezongen die je op repeat kunt zetten onder het strijken of hardlopen. Van onze leden vragen wij om deze te beluisteren en te oefenen. Zeker voor nieuwe leden zijn deze handig om snel een groot aantal nummers te leren.

Repertoire
Aan leden wordt gevraagd mee te denken over nieuw repertoire. Leden leveren nummers aan die zij geschikt vinden voor Escolum aan bij de muziekcommissie. De muziekcommissie zoekt vervolgens in samenspraak met onze dirigent de nieuwe nummers zorgvuldig uit.

Optredens

Hoewel ons unieke combo ontelbare voordelen heeft, is er ook 1 nadeel: Instrumenten en apparatuur moeten voor en na optredens verplaatst worden. En die last moeten we natuurlijk verdelen. Wij werken daarom met laadploegen. Dat betekent dat je om de zoveel optredens gevraagd wordt om mee te helpen met het transport van onze spullen.

Activiteiten

Naast repetities en uitvoeringen houden we af en toe een gezellige activiteit voor onze leden. Deze wordt georganiseerd door onze activiteitencommissie. Als koor werken wij ook regelmatig als tapploeg of begeleiders op verschillende evenementen zoals het Parkfestival, Coninxpop en de Heuvellandvierdaagje om te kas van onze vereniging te spekken.