‘Koren zit in je bloed!’

Al op jonge leeftijd bevindt Mischa zich ‘tussen de koren’.
Beide ouders zijn actief in meerdere koorgezelschappen en zodoende worden menige repetitie en uitvoering van kinds af aan bijgewoond.
Na jaren van muzikale activiteiten en het leren bespelen van meerdere instrumenten, begint Mischa in 1995 aan zijn studie tot Orthopedagogisch Muziek Beoefenaar aan het Conservatorium te Maastricht.
Studie
In 1999 studeert hij af aan voornoemde opleiding na o.a. 4 jaar koordirectie als bijvak te hebben gevolgd.
Tijdens zijn studie is hij als lid betrokken bij meerdere gezelschappen, waaronder het toenmalige Limburgs ProjectKoor en nog voor het behalen van zijn diploma, wordt hij aangesteld tot dirigent van jongerenkoor ‘Hanzon’ te Eys-Wittem.
Hier krijgt hij de kans om ervaring op te doen en zich de kneepjes van het vak in de praktijk eigen te maken. Na een periode van 6 jaar komen er nieuwe uitdagingen op zijn pad, waardoor er keuzes gemaakt moeten worden en hij zijn werkzaamheden voor Hanzon besluit te beëindigen.
Er volgen meerdere jaren van actief musiceren.
Bands
Als vast onderdeel van de droOMBand, een interactief popconcert voor kinderen, worden er vele optredens en workshops verzorgd door heel het land. Nog steeds is Mischa met veel plezier bij de droOMBand als organisator en bassist betrokken.
Daarnaast is hij als toetsenist/zanger verbonden aan de semi-professionele band Blizzert.
Ook hiermee timmert hij inmiddels al menig jaartje aan de weg.
De overige werkdagen worden gevuld door arrangeren en produceren in zijn eigen studio ‘SjuurMusic’ te Thorn en werkt hij nu ruim 15 jaar als arrangeur/technicus voor Marlstone Music te Bunde.
Escolum
In maart 2010 wordt Mischa benaderd door popkoor Escolum uit Elsloo; zij zijn op zoek naar een nieuwe dirigent. Na een aantal gesprekken neemt hij in april 2010 definitief het stokje over van toenmalig dirigent Michel Zelissen.
Plannen worden gemaakt. Doelen gesteld. Er wordt direct begonnen aan nieuw repertoire en er worden meerdere succesvolle uitvoeringen, al dan niet in samenwerking met andere muziekgezelschappen, verzorgd.
Zijn doel voor Escolum: Eruit halen wat erin zit!
Op een leuke, gezellige, maar gemotiveerde en gedreven manier het koor laten groeien.
Als vereniging, maar zeker ook inhoudelijk!
Arrangementen voor Escolum worden grotendeels door Mischa zelf gemaakt, zodat zij het koor zoveel mogelijk op het lijf geschreven zijn en het niveau steeds weer dat kleine stukje verhoogd wordt.
Nu, tientallen koorwerken en met een jubileum-show in oktober 2012 als hoogtepunt later, wordt er nog steeds met heel veel plezier gewerkt met Escolum.
Telkens weer op zoek naar nieuwe uitdagingen, arrangementen, uitvoeringen, samenwerkingen met andere gezelschappen én, sinds kort, de zoektocht naar een nieuw te vormen begeleidingscombo voor Escolum, mag gezegd worden dat we als koor nog steeds groeiende zijn.
Uiteraard qua niveau, maar ook in ledenaantal; steeds meer mensen vinden de weg naar onze repetitieruimte om vervolgens een week later ook gewoon weer terug te komen 😉
Gedreven en hard werken, maar zeker de onderlinge band en gezelligheid binnen ons koor niet vergeten!
Op naar de volgende jubileumshow !!!