Het bestuur van Escolum

Anke Lemmens

Anke Lemmens

Voorzitter
Stemtesten
Lief en leed

Als jong meisje zong ik bij het kinderkoor The Young Ones (die repeteren voorafgaand aan Escolum), waarna ik de kans kreeg om als 16-jarige puber bij Escolum te komen zingen. Enkele jaren verliet ik de vereniging in verband met studie, maar in 2012 keerde ik terug nadat ik heimwee kreeg tijdens het bijwonen van het jubileumconcert. Muziek en zingen is al jaren een grote passie van me en ik ga dan ook nog steeds met veel plezier naar de repetitie iedere dinsdag. Ik ben blij dat ik sinds enkele jaren binnen het bestuur een actieve bijdrage kan leveren aan Escolum, met name door het voortouw te nemen wanneer nieuwe nummers worden uitgekozen.

coco van ijsseldijk

Coco van Ijsseldijk

Secretaris
Concertreis 2024
Opvang nieuwe leden
Ledenlijst

Muziek is altijd wel een groot onderdeel geweest in mijn leven. Ik heb jaren keyboardles gevolgd en heb in verschillende koren gezongen, waaronder The Young Ones (in mijn tienerjaren) en in een geweldig gospelkoor in Amsterdam. Mede door het krijgen van onze lieve 3 kinderen, heeft zingen in een koor een aantal jaar op een laag pitje gestaan.
Begin 2022 zijn we weer naar het zuiden verhuisd, naar het prachtige Spaubeek, en kwam ik bij de schoolpoort Jenny tegen. We hebben samen bij The Young Ones gezongen en uiteindelijk heeft ze me in september van 2022 overgehaald om toch eens een keer te komen kijken bij Escolum. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Met het 50-jarig jubileum in het vooruitzicht was het meteen hard werken, maar ook super tof en leerzaam! Escolum is een geweldig koor, één grote familie. En het is heel fijn om daar onderdeel van te mogen zijn!

Jenny Konings

Jenny Konings

Penningmeester
Activiteitencommissie
Contactpersoon the Young Ones
Subsidies

Zingen is al mijn hele leven een van mijn grootste hobby’s. Eerst in een kinderkoortje op de basisschool en later bij The Young Ones. Helaas moest ik hiermee stoppen i.v.m. een bijbaantje. Toen ik later ging studeren ben ik begonnen bij Escolum. Dit is inmiddels al 15 jaar geleden. Er zijn verschillende commissies waarvoor ik me heb ingezet tijdens mijn tijd bij Escolum. Sinds een aantal jaar ben ik bestuurslid en sinds 2022 ben ik penningmeester, zodat ik nog meer kan betekenen voor onze mooie vereniging. Daarnaast ga ik jaarlijks op kamp met The Young Ones om mijn passie te delen met deze jonge mensen, onze toekomst.

Inge Thomassen

Inge Thomassen

Vice-voorzitter
Website
Social media & PR

Met ouders die al zowat hun hele leven bij Escolum zingen en zelfs The Young Ones hebben opgericht, is zingen mij met de paplepel ingegoten. Al voor dat ik oud genoeg was om zelf bij The Young Ones te zingen, was ik wekelijks aanwezig tijdens repetities om te luisteren. Uiteraard ben ik erbij gegaan toen ik oud genoeg was, en stopte ik pas toen ik als 18-jarige in Eindhoven ging studeren. Al die studiejaren heb ik zang gemist, maar kon in Eindhoven niets vinden wat mij hetzelfde gevoel gaf als thuis. Toen ik jaren later weer naar het zuiden verhuisde en in datzelfde jaar het 45-jarig jubileumconcert van Escolum bijwoonde, ging het weer kriebelen. Wat ook wel hielp was dat er veel koorleden vroegen of ik ook bij Escolum kwam, wetende dat ik ‘de dochter van’ ben en dus al die jaren al gezongen had. Een week later werd ik lid. En ik denk dat het aantal keren dat ik ‘geen zin’ had in repetities of uitvoeringen op 1 vinger te tellen is. Sinds 2024 ben ik ook bestuurslid.

anja lardinois

Anja Lardinois

Vice-secretaris
Uitvoeringen
Subsidies

Al vanaf mijn vierde jaar ben ik lid van een koor. Dat begon in het kinderkoor en later in het Jongerenkoor van Amby. Naast zingen kruip ik thuis ook graag achter de toetsen. Sinds ik in Elsloo woon, ben ik lid van popkoor Escolum. Ik word blij van samen zingen en het repertoire en de mensen in deze groep maken dat ik graag naar de repetities en uitvoeringen ga.
Ik ben inmiddels al heel wat jaren lid en ook bestuurslid, eerst penningmeester, later secretaris, nu vice-secretaris.
Met veel plezier zet ik mijn beste beentje voor voor deze fijne groep. Een plek om je thuis te voelen samen met mensen die van muziek en gezelligheid houden!

Kirsten Mulkens

Kirsten Mulkens

Vice-penningmeester
Combo/Techniek
Muziekcommissie
Verzekeringen

In 2017 werd ik gevraagd om tijdens het jubileumconcert van Escolum mee te spelen op saxofoon, daarna ben ik achter de toetsen gekropen en vast lid van het combo geworden! Ik heb van muziek ook mijn beroep mogen maken en bij Escolum kan ik genieten van muziek als hobby, samen met anderen.
De repetities en uitvoeringen van Escolum kenmerken zich door de goede energie, afwisselend repertoire, gezellige club met natuurlijk een fijn combo.
Sinds 2023 ben ik ook enthousiast lid van het bestuur. Ik denk mee over techniek en vertegenwoordig het combo.

Wim Thomassen

Wim Thomassen

Actiecommissie
Concertreis 2024

Zoals het in mijn jonge jaren normaal was, zat ik in mijn prille jeugd bij het kerkelijk kinderkoor samen met mijn broer. Verder werd er thuis veel gezongen. In de jaren erna heb ik eerst een andere hobby uitgeoefend (voetbal).
Toen Escolum in 2004 nog maar één mannelijke zanger over had, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik lid geworden van het koor. Na enkele jaren werd mij gevraagd om voorzitter te worden. Dit heb ik met plezier gedaan en doe dat nog steeds, tussen al die vrouwelijke bestuursleden.
Escolum is een vereniging die mij niet alleen ligt qua muziekstijl maar ook qua omgang met elkaar.
Hopelijk kunnen we dat nog jaren doen.

Danielle Goossens

Daniëlle Goossens

Uitvoeringen
Afmelden repetitie
Club van 30 / sponsoring

Ik ben Daniëlle Goossens, uit het bouwjaar 1975, wonende in Susteren, getrouwd met Jack en moeder van Thierry en Bruno. Overdag werk ik als manager backoffice in ons eigen vastgoed bedrijf.
Als basisschool leerlinge zong ik al graag in de klas, daarna in verschillende koortjes en later ook in bandjes. Na een lange periode waarin ik niet heb gezongen kwam het koor Escolum op mijn pad. De eerste repetitie smaakte naar meer en een week later op 24 mei in 2016 heb ik me ingeschreven als lid. De repetities waar ik sindsdien verstek heb moeten laten gaan zijn op 1 hand te tellen, zo gek ben ik van deze groep mensen en zo trots ben ik hoe we als groep fungeren en wat we onder leiding van Mischa neerzetten. Na het jubileumconcert in oktober 2017 ben ik bij het bestuur gekomen.